Hvide Sande Shipyard genanvender renset spildevand
Siden august måned sidste år har inddamperen fra Envotherm renset proces- og spildevand fra fiskeribåde før maling. Spildevand der indeholder både tungmetaller og kemirester.

Hvide Sande Shipyard genanvender renset spildevand

Det skriver Metal Supply, at Hvide Sande Shipyard Steel & Service A/S (HVSA), har valgt firmaets løsning omkring omkostningseffektiv behandling af spildevand med tungmetaller. Et anlæg som både Ringkøbing Skjern Kommunes miljøafdeling og Hvide Sande Shipyard er tilfredse med, da de har fået en løsning der bare virker.

Siden august måned sidste år har inddamperen fra Envotherm renset proces- og spildevand fra fiskeribåde før maling. Spildevand der indeholder både tungmetaller og kemirester, som værftet har ledt efter en løsning på, som både kunne rense vandet og genanvende det, istedet for en kontinuerlig deponering af spildevandet.

Invotherm ET150 var løsningen
En rense og fordampningsproces med 150 l/h, hvor den omkostningsbesparende del af processen, er systemets genbrug af den udgående damp til opvarming af det indkommende spildevand, hvilket giver en betydelig reduktion af energiforbruget. Det rensede vand er så rent at det umiddelbart kan genanvendes til afvaskning og afrensning af skibe, hvilket ikke var muligt tidligere.

Beddingschef på HVSA Aksel Bækby udtaler til Metal Supply, »Vi har haft et ET150 anlæg i næsten 6 måneder – det blev installeret på én dag og har kørt uden problemer. Vi vil gerne anbefale denne løsning til andre industrielle virksomheder med proces- og spildevand.«