Hvide Sande kutter forlist efter fiskeri.

Hvide Sande kutter forlist efter fiskeri.

Et knap 10 meter langt garnfartøj RI 72 Fie fra Hvide Sande, sank onsdag formiddag kl. 10.30 syv sømil vest for hvide Sande .
Skipper Arne Jensen og hans fiskerlærling, var efter at have hevet garn på vej hjemad, da motoren pludselig satte ud. Situationen udviklede sig herefter hurtigt og dramatisk for de to fiskere. Agterskibet stod på det tidspunkt halvt under vand og båden begyndte derefter at kræge faretruende, så de nåede bare at sende et nødblus til vejrs og springe overbord efter at have udløst redningsflåden, da skibet sank. Det var gået så hurtigt at de ikke havde nået at tage deres dragter på.

Efter at have reddet sig op af det kolde vand og ind i flåden, måtte de rystende af kulde og uden deres overlevelsesdragter, vente knap et par timer inden redningsbåden Emil Robin nåede frem kl. 12.30, og derefter bjærge de to forkomne fiskere.

Nødmeldingen kom ikke fra RI 72 Fie, men fra en anden Hvide Sande kutter med Andreas Kræpøth som skipper, der efter at have set nødblusset havde kappet sit trawl og sat kursen mod den nødstedte kutter.

Alarmen satte hele Hvide Sande Redningsstation i gang og som Skibsfører på MRB Emile Robin Frits Pedersen fortalte, så var begge fiskere noget forkomne og forfrosne da de blev hevet indbords fra flåden, heldigvis uden væsentlige mèn, dog havde skipper fået slået en tand ud, men som skipper selv sagde, skulle den nok været hevet ud alligevel.

Søværnets redningshelikopter og Hvide Sandes lille LRB redningsbåd med skibsfører Søren Larsen var også på stedet, men de kom ikke i aktion. Helikopteren ville ellers have sat deres læge ned på kajen i Hvide Sande, men måtte opgive da der var for mange turister og biler på kajen til det kunne gøres forsvarligt.

En ellers dramatisk situation på havet endte heldigvis udramatisk, nu mangler man blot at undersøge hvorfor RI 72 sank.

Kilde: Hvide Sande Redningsstation
FiskerForum.com