Hjemme igen fra Nor-fishing 2010

Hjemme igen fra Nor-fishing 2010

Så har fiskerigruppen endnu engang besøgt Trondheim, og igen med stor opbakning fra vores medlemmer. Fællesområdet endte med at være totalt udsolgt og med 245 kvadratmeter var det til og med 35 kvadratmeter større end i 2008.
Nor-Fishing startede vanen tro op med fornemt Kongebesøg og under sin rundgang brugte HKH et kvartes tid på at fordybe sig i den flotte danske pavillon og de mange udstillere. Kong Harald valgte endda at stoppe op på Atlantic Shippings stand, hvor Ture Korsager smed en lille politisk bombe, overfor den norske fiskeri- og fødevareminister. Budskabet var i korte træk et ønske om større fleksibilitet på de kvoter der er tilknyttet fiskefartøjerne, så de kunne lejes ud, imens rederen byggede nyt, eller skiftet fartøj……hvorvidt der kommer mere ud af det vides af gode grunde ikke, men nu er der da lagt op til debat, endda i Kongens påhør.

Det endeligt besøgstal, er ikke endeligt bekræftet endnu, men det vil være at finde på Nor-fishings hjemmeside indenfor den nærmeste fremtid og ender temmelig sikkert et sted omkring de 14.000. En ting vi alle var enige om, var dog at den første dags besøgstal bestemt ikke var prangende.

Om det var den næsten uudholdelig varme i udstillingshallerne eller hvad det var, der fik folk til at forsvinde om eftermiddagen er også lidt uklart, men med en max. temperatur på 31,2 grad onsdag eftermiddag er der vel ikke noget at sige til tingene gik lidt langsommere end normalt.

Alt i alt en rigtig god tur med en god dialog på tværs at den danske gade. Organiser havde med glæde bemærket, hvor meget der skete nede i vores ende af hallen, og den udvidede menu, med kold kartoffelsalat og lune deller, plus den traditionelle røde pølser med brød, skabte bestemt også en ”sund” interesse fra udstillernes kunder, omkring frokosttid.