Havnechefen i Thorsminde ser helt nye muligheder for udvikling

Havnechefen i Thorsminde ser helt nye muligheder for udvikling

Leif Jensen havnechef i Thorsminde Havn ser optimistisk på vækst i lokalområdet i forbindelse med opsætningen af kystmøllerne i områderne Vesterhav nord og syd.
”Partierne bag energiforliget er enige om at gennemføre udbud af kystnære havvindmøller i seks områder på havet. Dermed er man kommet meget tættere på at få opstillet de 500 MW kystnære havvindmøller.”

Et af de seks områder er ”Vesterhavet Syd”, som strækker sig op langs vestkysten fra syd enden af Ringkøbing Fjord til nord enden af Nissum Fjord. Møllerne opstilles i en afstand på mindst 4 km fra kysten.

Thorsminde Havns beliggenhed – med de kystnære vindmøller nærmest på dørtærsklen – giver en hel unik mulighed for at skabe udvikling i et område, der i mange år har været betegnet som ”udkant”. Det vil være yderst interessant for firmaer, der beskæftiger sig med opsætning og servicering af møllerne, at etablere sig på havnen eller bruge havnen som udgangspunkt for arbejdet ved møllerne.

Fremtidsudsigten til flere nye arbejdspladser og nye indtægtsmuligheder passer perfekt til Thorsminde Havns strategi og fremtidsplanlægning, hvor vi satser på tre platforme: fiskeri, turisme og øvrige maritime erhverv.

Vi vil med fleksibel service og ordnede fysiske forhold, være interessante samarbejdspartnere for alle med interesse for området, også virksomheder i Holstebro Kommune og Vestjylland som ikke umiddelbart har erfaring med det maritime, men som kan se muligheder i dette nye arbejdsområde, vil være yderst velkommen.

Vi ser dette som en virkelig spændende mulighed for at skabe en ny udvikling i hele den vestlige del af Holstebro Kommune.

Fakta:
• Thorsminde Havn har ca. 5 meters vand dybde i indsejling/havn.
• Ledige arealer til udlejning
• Ledige bygninger

Kilde: Thorsminde Havn
FiskerForum.com