Polsk slæbebåd ankommer til Hvide Sande Havn med Hollandsk bomtrawler

Polsk slæbebåd ankommer til Hvide Sande Havn med Hollandsk bomtrawler

Torsdag eftermiddag rundede slæbebåden Wojtek fra Gdansk i Polen, yderste mole ved Hvide Sande Havn, med Vestværftets næste store opgave, den hollandske bomtrawler UK 200 Hendrik Sr. Urk.
En storsmilende kaptajn, kunne tage kasketten af og tørre sveden af panden efter en vellykkede aflevering af den hollandske trawler på 22,5 meter. Skippers egen slæbebåd på 25 meter og 7.6 meter i bredden, havde ellers været igennem en hård uge med kuling og kraftige vindstød af stormstyrke under bugseringen fra det polske Remontowa værft i Gdansk. Han fortalte at det ikke kun var vinden der havde voldt problemer, men også selve trodsen havde givet dem nok udfordringer for èn uge, mente han.

Med Vestværftets lille slæbebåd Helene, fik de i fællesskab bugseret Trawleren ind til tobis kajen ved TripleNine. Skipper på Helene var værftsejer Ove Kristensen, som selv stod ved roret i dagens anledning. ”Det er værftets anden ordre til en hollandsk reder, og denne gang, modsat ved sidste levering, skal vi forestå alt det indvendige og gøre fartøjet klar til levering. En opgave vi efterhånden er specialister i, ” fortæller Ove Kristensen med et smil, alt imens man fra kajen kan nyde udsigten over til Vestværftes næsten færdige nybygning Brattskjær, som skal leveres ultimo januar 2013.

FiskerForum.com