Havn presses på kapaciteten

Havn presses på kapaciteten

Esbjerg Havn opererer som normalt og COVID-19 beredskabsplaner er iværksat. Havnearbejdere og kranførere er opdelt i flere hold og der er 100% backup på alle funktioner, således at skibene losses og lastes som normalt. Der er således taget alle forbehold.

Kapaciteten presset
Men siden corona-virusen ramte landet, har Esbjerg Havn ufrivilligt oplevet at være blevet oplagshavn for en mange skibe og gods, fortæller havnedirektør Dennis Jul Pedersen til JP Finans.

Til avisen siger havnedirektøren, »Vi har 15 til 16 skibe lagt op mod normalt fem til seks stykker. Vi har allerede sagt nej til nogle skibe, der var så store, at de ville optage for meget plads. Vi er meget bange for og påpasselige omkring ikke at få havnen fyldt op med skibe, hvor de sender besætningen hjem, siger han til avisen«, forklarer direktøren, der nu kæmper for at skibe ikke skal få lov til at blokere for nødvendige landinger.

Samtidig er en masse gods kørt til havnen, fortæller Dennis Jul Pedersen, blandt andet står tusindvis af biler og fylder op på havnearealet. Samtidig oplever man, at antallet af tilmeldinger fra skibe, der skal afhente deres gods og laster er faldet i forhold til tidligere. En uholdbar situation, men havnen har modtagerpligt, så oplagte skibe, kan hurtigt blive et problem, når der ikke er besætning til at flytte skibene.