Har du haft årets bedste læreplads i 2019?
Arkivfoto 2018: På Fiskeriskolen i Thyborøn, fik skipper og besætning på HV 16 »Katharine« den ærefulde titel, medfølgende et kontant beløb på 6000,- kroner fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd. foto: F-A.dk og Flemming Christensen

Har du haft årets bedste læreplads i 2019?

Det spørgsmål vil Fiskeriets Arbejdsmiljøråd gerne have besvaret og igangsætter derfor allerede nu  konkurrencen om årets bedste læreplads, gerne med en indstilling inden mandag den 4. november, hvor man kan sende sit forslag til Fiskeriets Arbejdsmiljøråd mærket med titlen »Årets læreplads 2019«.

I Fiskeriets Arbejdsmiljøråd kåres hvert år »Årets læreplads«. Vinderen udvælges mellem de fiskefartøjer, der har haft lærlinge om bord i årets løb og som indstilles til prisen.

Når de kommende fiskere i efteråret får overrakt deres »Blå Bevis« på Fiskeriskolen i Thyborøn, så bliver årets læreplads også kåret.

Derfor vil Fiskeriets Arbejdsmiljøråd gerne høre fra lærlingene, hvilken læreplads man mener, der kan kvalificere sig til titlen som »årets læreplads 2019«.

Betingelserne for at blive indstillet som årets læreplads er, at lærepladsen har udvist en særlig interesse for at give lærlingen en god start, og at han/hun er blevet introduceret til lærepladsen med særlig vægt på arbejdssikkerhed og god instruktion i arbejdsopgaverne samt de procedurer, man har ombord, og at ligeledes er vist respekt og forståelse for, at man er ny og måske ikke fra starten er bekendt med alt ombord, men er kommet for at lære faget.

Håber på rigtig mange indstillinger

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd håber med denne opfordring, at der kommer mange indstillinger. Man ved af erfaring,  at der er mange gode lærepladser i fiskeriet, og man håber at høre fra så mange lærlinge som overhovedet muligt.

Det er bestyrelsen i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, der udpeger årets læreplads ud fra de indkomne indstillinger. Udover fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø er man også velkommen til, i sin indstilling, at skrive andre positive oplevelser fra sin tid ombord.

Med kåringen følger et diplom plus en gavecheck på 6.000 kroner til skib og besætning.

Send forslaget til Fiskeriets Arbejdsmiljøråd senest mandag den 4. november 2019 gerne på mail: post@f-a.dk eller pr. brev til Auktionsgade 1B, 6700 Esbjerg.