Hanstholm trawler solgt til Irland

Hanstholm trawler solgt til Irland

Det er da også en anderledes veltilfreds skipper med industritrawleren HM 292 »Kirstine Vendelbo, der til FiskerForum kan fortælle at det kun 5 år gamle fartøj, idag den 2. oktober er solgt til irsk fiskeri.

Valter Vendelbo har igennem længere tid forhandlet med forskellige købere, og det irske fiskeri Glenluce Fishing Co. fra Kilkeel i NordIreland var dem der i sidste ende købte skibet. Et forhandlingsforløb, som den nordjyske skipper selv kalder for meget seriøst og med et utroligt godt forhandlingsklima, der i sidste ende også udmøntede sig i en pris som begge parter kunne være tilfredse med.

Selv beholder Valter Vendelbo kvoterne og han fortæller videre at der absolut ingen planer er om at stoppe i fiskeriet, tværtimod. Men at der indtil videre ingen aktuelle planer er for fremtiden. Det har, røber han, været en svær og vanskelig tur at komme igennem, men som nu er lykkedes og den tidligere skipper på »Kirstine Vendelbo« kan nu igen kigge fremad.

HM 292 »Kirstine Vendelbo« blev efter en tur i Hanstholm flydedok i fredags, efterset og godkendt af de tre irske fiskere fra Glenluce Fishing Co., der ved samme lejlighed fik monteret noget af deres eget udstyr på båden. De er efter underskriften af aftalen nu ejere af det nordjyske industrifartøj.

Valter Vendelbo og Fiskeriselskabet Hesselø Aps samt Rune Vendelbo Andersen fiskeri Aps ejede samlet den kun fem år gamle trawler »Kirstine Vendelbo«, der nu har tre irske fiskere ombord på vej mod et fiskeri under lidt andre himmelstrøg.

FiskerForum.dk