Haderslev Dam ramt af fiskedød

Haderslev Dam ramt af fiskedød

Tusindvis af døde fisk er mellem jul og nytår fundet skyllet op på bredden i den østlige ende af damparken i Haderslev.

Trods den massive fiskedød, er der heldigvis fortsat mange levende fiske tilbage i dammen. De står i den modsatte ende af dammen, under omkørselsvejen. Her står de helt tæt og i store stimer.

Miljøvagten ved kommunen Anders Skau siger til Jydske Vestkysten, at fiskedøden åbenbart kun har ramt halvdelen af dammen og der foreligger endnu ikke nogen umiddelbart forklaring på, hvad årsagen til denne massedød blandt fiskene kan være.

Der har været flere teorier i omløb, lige fra kraftige kanonslag midt i en stime af fisk, til uhensigtsmæssig brug af kemikalier, der siden skulle være løbet i dammen. Selv hælder Anders Skau til det sidste, men fortæller samtidig, at der nok vil gå nogle dage, inden man finder forklaringen på de mange døde fisk.

Der er foretaget vandprøver af iltindholdet i vandet og de viser at indholdet er normalt, så nu er det kun de prøver Miljøvagten har sendt til analyse, der i løbet af nogle dage måske kan give svaret på, hvorfor så mange småfisk på mellem 4 til 6 cm har måtte lade livet i juleugen.

Jydske Vestkysten skriver videre, at det ikke er første gang dammen er ramt af fiskedød. Tilbage i foråret 2008, var det sygdom der var skyld at en større del af dammens fisk måtte lade livet. Og i efteråret 2016 var det iltmangel, der slog mange af fiskene ihjel.