Grønlandske sælfangere giver en hånd til bornholmske fiskere

Grønlandske sælfangere giver en hånd til bornholmske fiskere

Lokale fiskere får nu hjælp fra kyndige og erfarne grønlandske og Canadiske sælfangere. Det er inuitter der således kommer Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening til hjælp.

Sælernes skadelige adfærd, har nået et omfang, så den lokale fiskeriforening, har set sig nødsaget til at tage utradiotionelle metoder i brug. For de folkevalgte politikere, har med deres manglende indsats, skudt problemstillingen til hjørne, i udvalg og til ekstra undersøgelser samt udvist ikke tilstrækkelig handlekraft, til at fiskerne på Bornholm, nu ikke længere har tålmodighed og heller ikke økonomi, til at sidde med hænderne i skødet.

Den bornholmske Fiskeriforening har derfor fået fat i Inuit-Sila, der er en forening af Inuit fiskere og fangere fra både Grønland og Canada.

Ved at få andre øjne på sælerne ud for Bornholms kyster, håber fiskeriforeningen at Inuit-Sila holdning til sælerne, vil brede sig. De mener, at en sæl er en resurse, som bør udnyttes. Derved håber man at kunne gøre op med folks syn på sæler som et nuttede dyr, men istedet for øjnene op for, at sælerne er en direkte trussel mod det bæredygtige og naturskånsomme garn- og krogefiskeri som praktiseres rundt Bornholm og for hele fiskebestanden iøvrigt også.

Inuit-Sila har derfor været på Bornholm mandag formiddag, hvor foreningen blev repræsenteret af kampagneleder Rasmus Holm, Leif Fontaine og grønlandsk fangere, samt talsmand for Inuit-Sila og næstformand for den grønlandske organisation for fiskere og fangere. Derudover vil Aaju Peter, der canadisk Iunit-aktivist og talskvinde for Inuit-Sila, også være til stede.

Mødet har været positivt og flere fik førstehånds indtryk af hvorledes man kunne udnytte sælerne kommercielt.

FiskerForum.com følger mødet op senere.