Logo-FiskerForum
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Frydendahl
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
    • Hyrebørs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
Menu
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Frydendahl
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
    • Hyrebørs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
Gravide der spiser mager fisk, har en langt lavere risiko for at udvikle diabetes arkivfoto: Torsk - FiskerForum.dk

Gravide der spiser mager fisk, udvikle næsten ikke diabetes

  • august 23, 2021
  • Lars Tornsberg
  • Dato: 23/08/2021
  • kl. 11:43
  • Kategori: Slutbruger - Fødevarer
  • Tags: fisk, kost
  • Land: Norge
Foto / Video: Nordsoeposten.dk

ANNONCER

Det syntes at være konklusionen af en norsk undersøgelse, at mager fisk nogle gange om ugen, giver en større beskyttelse mod at få diabetes senere hen i livet, skriver Forskning.no i deres nyhedsbrev.

Det skriver National Institute of Public Health (FHI) i en pressemeddelelse, at formålet med undersøgelsen var at undersøge sammenhængen mellem kost og type 2-diabetes. Forskerne havde et særligt fokus på mager fisk og fed fisk samt omega-3-tilskud.

Reduceret risiko for diabetes
De kvinder, som i perioden og under gravitet, havde spist mager fisk som; torsk, sej og kuller, skilte sig væsentligt og positivt ud. »Vi så en sammenhæng, mellem et stigende indtag af mager fisk, reducerede sandsynligheden for at udvikle type 2-diabetes med hele 29 procent for hele gruppen (MoBa-undersøgelsen«,« skriver Havforskningsinstituttet (HI).

Jannike Øyen, er seniorforsker ved det norske Havforskningsinstitut (HI) og den første forfatter bag undersøgelsen, der blev udført i samarbejde med FHI, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo og Oslo Universitetshospital.

Resultatet og effekten var stærkest hos de kvinder, der spiste mager fisk to til tre gange om ugen, men forskerne så også en mindre effekt hos dem, der kun spiste fisk en enkelt gang om ugen.

Det er svært at sige noget om årsagen
Jannike Øyen påpeger selv i pressemeddelelsen, at denne type undersøgelser først og fremmest kan sige noget om sandsynligheder og sammenhænge, ​​ikke noget om årsag og sammenhænge.

Kvinderne i undersøgelsen havde tidligt i graviditeten besvaret et spørgeskema om dem selv og deres baby, om blandt andet spørgsmål og aktivitetsniveau og kost, både i den spæde start af undersøgelsen og undervejs i forløbet.

Det har fået Jannike Øyen til at konkluderer, »Det har betydet, at vi har kunnet justere for forskellige andre faktorer, der er vigtige for udviklingen af ​​type 2-diabetes, såsom fysisk aktivitet og andre fødevarer. Vi har taget alt i betragtning, som vi har kunnet tage højde for, men vi kan naturligvis ikke udelukke muligheden for andre faktorer, der ikke er blevet målt i denne undersøgelsen.«

Kostråd til gravide
I dag rådes gravide til at spise mellem 300 og 450 gram ren fisk om ugen. En anbefaling som gives videre at helsenorge.no, hvilket passer ganske godt ind i vidensgrundlaget for kostrådene til de gravide norske kvinder. Dog frarådes det gravide kviner, at spise visse typer fisk og skaldyr, såsom blå hellefisk over tre kilo og gedder på grund af miljøgifte. Hele listen kan findes her.

I en anden undersøgelse, omkring kvindernes indtag af fisk, fandt forskerene en lille stigning i kviksølv i kroppen af ​​de gravide kvinder, der primært spiste torsk to gange om ugen.

Dog var den samlede værdi af kviksølv i kroppen, stadig langt under grænseværdien for, hvor meget kviksølv man kan tåle hver uge og i resten af ​​ens liv uden risiko for sundhedsskader.

Du kan læse mere om dette i denne artikel fra det norske Havforsknings-instituttet. (Norsk).

Besøg os på
Seneste Nybygninger

KG690 Christian í Grótinum leveret fra Karstensens Skibsværft

L120 Linette

Nybygning L120 Linette afleveret til ejerne i Thyborøn

HG264 Ruth

Nybygning HG264 RUTH er overdraget til ejer Gullak Madsen, Hirtshals

D97 Antartic

Nybygning D97 Antarctic leveret fra Karstensens Skibsværft

TidligereForrige nyhedI Norge vil man fiskeriet – I Danmark er det et »unødvendigt onde«, føler man
Næste nyhedMidlertidig lukning af et område i SkagerrakNæste
Invitation til Søfartsstyrelsens Webinar om årets CIC på STCW. foto: Søfartsstyrelsen

Invitation til Søfartsstyrelsens Webinar om årets CIC på STCW.

Efter flere grove lovovertrædelser begået af hollandske bomtrawlere: Prehn vil hæve bødestraffen og konfiskere fiskernes udstyr

Efter flere grove lovovertrædelser begået af hollandske bomtrawlere: Prehn vil hæve bødestraffen og konfiskere fiskernes udstyr

Stor konkurrence blandt et norsk, tyrkisk samt et dansk værft foto: Trønderbas - Salt Ship Design

Stor konkurrence blandt et norsk, tyrkisk samt et dansk værft

Pelagos i Fuglefjord

Færørerne : Gode landinger i makrelfiskeriet

ANNONCER

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • Tilbudsverden.dk
  • Traepiller-priser.dk
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • Redningsvest
  • WordPress kursus

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
reklamer nej tak
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.

Accept