»Gør jer klar til det værste Brexit-scenarie«
Opfordringen fra nuværende og tidligere erhvervsministre lyder, »Håb på det bedste og gør jer ellers klar til det værste Brexit-scenarie

»Gør jer klar til det værste Brexit-scenarie«

Så klar er meldingen fra nuværende erhvervsminister Simon Kollerup (A) og tidligere topminister og erhvervsminister Brian Mikkelsen (C), der i et debatoplæg omkring det forestående Brexit, går ud med opfordringen, »Håb på det bedste og gør jer ellers klar til det værste Brexit-scenarie,«.

Et hårdt Brexit er sandsynligt og rykker nu faretruende nærmere. På den baggrund lancerer den Socialdemokratiske regering inden længe en ny handlingsplan, for at imødegå konsekvenserne af Storbritanniens udtræden af den Europæiske fællesskab. En handlingsplan der primært er rettet mod landets små og mellemstore virksomheder.

Det skriver Finans på deres nyhedsside og peger på nye tal fra Finansministeriet, der viser at dansk eksport til briterne, årligt runder 85 mia. kr. i varer og tjenesteydelser og at den samlede beskæftigelse direkte og inddirekte tæller omkring 60.000 arbejdere. Derfor er det vigtigt, ifølge Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen (C) at virksomhederne også selv forbereder sig på opgaven om et No-Deal-Brexit.

Regeringen barsler med en SMV-Handlingsplan (små og mellemstore Virksomheder), men det er endnu for tidligt at spå om Regeringen, i den forbindelse, stiller økonomiske midler til rådighed og hvad planen konkret ellers indeholder.

Ifølge Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen, bør planen også dække danske fiskere ind. »Vi ser frem til at se det konkrete indhold i SMV-handlingsplanen. Vi er naturligvis fokuseret på, hvordan det kan hjælpe dansk fiskeri. Specielt hvad regeringen konkret vil gøre for at hjælpe, hvis vi i nær fremtid får et hårdt Brexit, som indebærer, at vi fra dag ét udelukkes fra at fiske i britisk farvand, og der skabes usikkerhed om dansk fiskeri i 2020,« siger han.

Det haster med handleplaner og løsninger, der kan imødekomme følgerne af briternes EU-Exit om knapt halvanden måned, der med stor sandsynlighed ender med et No-Deal-Brexit.