Godt fiskeri ikke langt hjemmefra
HB Grandi’s fresher trawler Viðey. Image: HB Grandi

Godt fiskeri ikke langt hjemmefra

Det var HB Grandi’s trawler Viðey, der er bygget i Tyrkiet tilbage i 2017, der igår landede i Reykjavik en dag tidligere end planlagt.

 

Årsagen var et fantastisk godt og helt udemærket fiskeri ikke langt fra hjemhavnen. Ifølge skipperen ombord Jóhannes Ellert Eiríksson, bedre kendt som Elli, så tog han RE 50 »Viðey« en tur ud til »klipperne« og »Eldey Bank«.

 

»Det sæsonbetonede fiskeri er ved at slutte nu og fisken flytter fra gydeområderne nu. Der har givet et rigtig godt fiskeri, hvor det eneste og største problem har været at koordinere fiskeriet med produktionens behov i land,« forklarer han og fortæller videre, at der er landet mellem 160 og 170 tons, hvoraf halvdelen af fangsten er sej.

 

Han forklarer videre, at der er en god bestand af sej omkring fiskepladsen »rødfiske banken« ved klipperne, men vi forsøger så vidt muligt at undgå rødfisken her. Der er knapt så mange torsk på vores traditionelle fiskeplads netop nu, men det forlyder at trawlerne sydpå har haft et godt fiskeri udfor gletsjeren.

 

Ligeledes har der tydeligvis været en masse fisk i Breiðafjörður her i vinters, og de flytter sig og søger nu nordpå, på jagt efter føde, fortæller skipperen videre og tilføjer, at »Viðey« vil følge dem nordpå til Vestfjords bankerne efter den årlige begivenhed »Seaman’s Day« i løbet af den første søndag i juni.