Fremragende tunge-fiskeri i Nordsøen

Fremragende tunge-fiskeri i Nordsøen

Det er ikke sædvane, at man som fiskeskipper roser fiskeriet højt, men fiskeriet efter tunger, som netop nu foregår ud for Hvide Sande, får alligevel de store ord med på vejen, da det er et rigtig godt fiskeri, der ikke er set bedre længe.

Fiskeskipper Poul Høy med garnbåden RI 244 Rikke Høy, har da også løftet armene lidt, som en gestus til et fremragende tungefiskeri. »Vi landede 2.300 kg grå tunger i fredags, efter kun to dages fiskeri, til en fornuftig pris på 72 til 73 kroner kiloet urenset og 77,- kroner renset. Det var min makker Dennis Birnbaum der var skipper om bord på RI 244 Rikke Høy«, fortæller Poul Høy videre. »Han har fanget tungerne, næsten kystnært, kun fire timer Nord-NordVest for Hvide Sande, indenom vraget af Ole Tommerup. Fiskeriet er noget bedre end sidste år og vi skal også huske at glæde os over, når fiskeriet viser sig fra den gode side«, pointerer Poul Høy, der sammen med andre i Hvide Sande er glade for det tilfredsstillende tungefiskeri.

Det bliver den unge skipper og partsreder Dennis Birnbaum, der mandag middag, igen stikker ud til området efter tunger, for som Poul Høy fortæller til FiskerForum, »han gør det bare rigtig godt«. Selv sidder Poul Høy over på denne tur, som tæller seks besætningsmedlemmer og hvor forventningerne er store til en god landing igen på fredag.

FiskerForum.dk