Frankrig benyttede sig af danske fiskeres erfaring

Fredag eftermiddag havde Hvide Sande Havn endnu engang besøg af Franske erhvervsfolk og journalister.

De besøgende samt deres værter og fiskere
på havnen i Hvide Sande
I spidsen af arrangementet var Ann Bouisset fra den Danske Ambassade i Paris. ”Vi har haft 26 journalister fra franske medier med heroppe, for at de skal møde ledende erhvervsfolk indenfor vindmølleindustrien, og fiskere som kunne fortælle erfaringer om fiskeri ved Horns Rev,” siger Ann Boisset, som syntes at projektet er gået over al forventning, og sætter pris på samarbejdet med Havnechef Erik Clausen, lokale fiskere og Formand i Sydvestjysk Fiskeriforening Jesper Juhl
”Projektet er lidt en ‘Win Win(d) situation, idet vi får promoveret de store danske virksomheder inden for offshore-industrien, og Danmark, som et ledende land indenfor miljørigtigt energiudvinding, samtidigt med at vi viderebringer erfaringer, og hjælper det franske folk i deres situation,” fortsætter Ann Boisset.

Fiskerskipperne Holger Lodberg, RI 457 Kirsten Fjord og Erik Jensen, RI 376 Victory assisterede Jesper Juhl i besvarelserne over en middag og en gåtur på havnen efterfølgende. ”Vi gør meget for et gratis måltid,” sagde Holger Lodberg lunt efter en velanrettet fiskeret og masser af nysgerrige franske spørgsmål på Restaurant Under Broen.

”Vi ønsker selvfølgelig at bidrage med vore erfaringer med offshore-industrien, så vore franske kollegaer i fiskeriet får en sund dialog med vindmøllefirmaer og den franske regering,” siger Jesper Juhl, som har haft meget at se til den sidste stykke tid, særligt i forbindelse med tobisfiskeriet.