Forrygende sæson<x>start på makrelfiskeriet for HG 333 Isafold

Forrygende sæsonstart på makrelfiskeriet for HG 333 Isafold

Skibet har præsteret ikke mindre end 3 landinger på blot 6 døgn.

Det er en glad og tilfreds fiskeskipper Karsten Mølgård, Fiskerforum.dk fanger over telefonen fra Shetland.
Det er en glad og tilfreds fiskeskipper Karsten Mølgård, Fiskerforum.dk fanger over telefonen fra Shetland; ”Ja, vi har fået en flyvende start”, bekræfter skipperen, da vi kontakter ham, på baggrund af oplysninger vi har modtaget om, at HG333 ”Isafold” har godt fiskeri.

Og det tør nok siges, at skipper og besætning for nuværende ikke ligger på den lade side.

Karsten Mølgård forklarer, at skibet afsejlede d. 23. august;”Først søgte vi den korte vej ind i norsk zone, derfra gik vi længere nordpå og ud i EU zonen. Her fangede vi den første last makrel d. 26. august”. Lasten blev d. 27. august leveret på Shetland. Efterfølgende har skibet to gange været på havet og tilbage til Shetland med friskfangede makrel. Dermed runder skibet 3 rejser på en uge.

Fra sæsonstarten har makrellens størrelse været lidt skuffende sammenlignet med de senere år. ”Isafold” har fanget en last med 400 grams fisk. På de to øvrige rejser har størrelsen været en anelse mindre. Tidligere år har fangsterne ofte haft en gennemsnitsstørrelse på 450-500 gram.

Fiskerne er generelt meget interesseret i at finde de største makrel, da afregningsprisen er tæt knyttet til fiskens størrelse; jo større makrellen er, desto højere pris kan fiskeren håbe at få for lasten. Karsten Mølgård er også på udkik efter større fisk, men samtidig fortrøstningsfuld; ”Vi håber der kommer større makrel vestfra senere på sæsonen”.

Isafold er et 76m. langt kombinationsfartøj, der fisker med trawl og not. På de tre seneste ture er der i alt fanget 2.600 tons makrel i not. Og at det ind imellem stadig kan være et slid at være fisker, bekræftes af oplysningen om, at den seneste last blev fanget i ikke mindre end 5 kast.