Fornem pris overrakt på Ice Fish Messen til dansk trawlskovl-producent

Fornem pris overrakt på Ice Fish Messen til dansk trawlskovl-producent

Det er verdens største producent af trawlskovle, der på den velbesøgte Nordatlandiske fiskerimesse »Icelandic Fisheries Exhibition & Awards 2017, der for tiden afholdes i den islandske by Kópavogur, fik overrakt den prestigefyldte og meget fornemme pris »Ice Fish Catch Efficiency«.

Allan Rønn Rønn Pedersen og Jan Bundgaard fra Thyboron Trawldoors A/S i Thyborøn, er begge stolte og beæret over prisen, der i højeste grad bekræfter firmaets målsætning om at være fiskeriets hovedleverandør, af de mest effektive trawlskovle.

Det var specielt det vestjyske firmas produkter som »Flipper« og »Bluestream« teknologien, der sammen med »off the bottom trawling« var hovedårsagen til prisen gik til det danske firma.

Allan Rønn Pedersen fra Thyboron Trawldoors har i øvrigt kun rosende ord til overs for arrangementet på Island og kommenterer det således: »Island er et meget vigtigt marked for os, og IceFish Messen er en begivenhed, der har mange internationale besøgende, så selvfølgelig er IceFish en messe vi deltager i. Selvom det islandske marked er meget krævende, er det også et marked der sætter pris på og værdsætter innovation. Islandske rederier og fiskere søger altid for deres fiskeri er det mest effektive.

Thyboron Trawldoors får under messen meget ros for firmaets type VF14, demersale trawlskovle. De nærmest flyver over havbunden, hvilket reducerer modstanden betydeligt og denne metode og teknologi er idag kendt over hele verden.

I år lancerede Thyboron Trawldoor også sine pelagiske skovle Type 22 »Bluestream«, der udnytter samme teknologi, som var banebrydende for »Flipper« skovlene, med at justere skovlenes overfladeareal, så de kan finjusteres til forskelligt trawl og fiskearter.

Samtalen afsluttes af Allan Rønn Pedersen, med at de leveres i størrelserne fra 4 helt op til 16 kvadratmeter og fiskere fra Danmark, Holland, Alaska, Rusland, Skotland, Sverige og Irland har allerede modtaget trawlskovlene. Nogle af de første sæt af skovle, er også blevet testet og afprøvet her på Island. Island er ifølge den danske repræsentant for Thyborøn Trawldoors, et godt sted at teste og afprøve fiskeredskaber, da islandske skippere altid er på udkig efter teknologiske forbedringer, der kan effektivisere deres fiskeri yderligere.