Flere mobile app`s med interesse for fiskerne.

Flere mobile app`s med interesse for fiskerne.

Der kommer løbende nye app´s som letter adgangen til informationer. Næsten samtidig med Fiskerforum præsenterede sin applikation, åbnede Farvandsvæsenets en ny app, hvor Iphone brugere bl.a. kunne holde sig ajour med aktuelle skydeøvelser og se prognoser for vind og strøm.
FiskerForum har med den nye APP nu givet brugerne af FiskerForum.dk, mulighed for at få informationerne direkte ned i lommen på mobil telefonen, så man hele tiden er opdateret på det sidste nye og at vigtige oplysninger altid er lige ved hånden.

På DanFish udstillingen i Aalborg præsenterede FiskerForum den ny app. Nu er det muligt at
læse erhvervsnyheder, kort nyt, bekendtgørelser og reguleringer, på mobilen. Herudover også informationer om vejret fra udvalgte havne samt Kutterinfo, indeholdende FiskerForums komplette database med danske og udenlandske fiskefartøjer. Fiskerforum´s app er aktiv for Android telefoner og er nu kommet i en opgraderet version til Iphone.
Den nye FiskerForum APP kan downloades til din iPhone via Apples app-store og Android udgaven til blandt andet Nokia, HTC og Ericsson mobiltelefoner, kan hentes fra Android Market.

På Farvandsvæsenets applikation kan man læse om aktuelle og planlagte skydeøvelser 48 timer frem. Her kan også ses en prognose for vind og strøm. ”SejlSikkert” applikationen, der indtil videre er udviklet til iPhone, giver brugerne mulighed for at zoome ind på det område, man ønsker informationer om.

Farvandsvæsenet lover at applikationen løbende bliver videreudviklet, med afsæt i feedback fra brugerne. Den næste version vil tilbyde endnu flere data, ligesom Farvandsvæsenet også arbejder på at lave en applikation til Android telefoner.

”SejlSikkert” App er udviklet i samarbejde mellem Farvandsvæsenet, TrygFonden, DMI og Søsportens Sikkerhedsråd.

Siden sommer har pelagiske fiskere kunnet følge norske kollegers aktiviteter via en app fra Sildesalgslaget. Applikationen indeholder blandt andet et kort med mulighed for at se, i hvilke områder der er fiskeriaktivitet.