Fiskerne sat dobbelt skakmat i den nye torske anbefaling

Fiskerne sat dobbelt skakmat i den nye torske anbefaling

Formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen siger til Fiskeri Tidende, ”at hvis vi både får færre torsk at fange og færre dage til at fiske dem i, bliver fiskeriet sat dobbelt-skakmat. Uanset hvor selektivt vi fisker, så kan vi ikke undgå at fange torsk, og når vi så får et discard forbud så stopper det alt andet fiskeri, når vi rammer kvote loftet.”
Derfor har Danmarks Fiskeriforening nu foreslået fødevareminister Mette Gjerskov, at arbejde for en uændret torskekvote for Nordsøen og Skagerrak, der netop i disse dage er til drøftelse blandt EU`s medlemslande.

Nettet strammes om fiskerne, da den biologiske rådgivning og forvaltningsplanen for 2013, foreskriver en kvote reduktion for torsk på hele 20 pct. og samtidig en reduktion i KW dagene på 22 pct. Dette på trods af helt klare og tydelige indikationer på at torskebestanden er i klar fremgang igen.

Svend-Erik Andersen håber på at fornuften vil sejre denne gang og det ikke igen er tal-gymnaster og skrivebordsfolk, der vinder med en forvaltningsplan vedtaget i 2008, der ikke tager højde for naturens foranderlighed og Svend-Erik Andersen forudser, at fiskeriet i store dele af Nordsøen og Skagerrak vil være umuligt, hvis man følger Kommissionens forslag.

Kilde: Fiskeri Tidende
FiskerForum.com