Fiskeriet efter laksesild ved Island får en skidt start

Fiskeriet efter laksesild ved Island får en skidt start

Seks pelagiske fartøjer er nu på fiskeri efter laksesild i Grindavík dybet
Ifølge skipperen på HB Grandis pelagiske fartøj Inguun AK, Gudlaugur Jónsson, sker der ikke meget der. Inguun begyndte fiskeriet sidste lørdag, og fangsterne er 100 til 200 tons pr dag.

”Det har været ekstremt dårlig. Vi havde 100 ton i lørdags, 200 ton i søndags og 140 ton i mandags,” siger Gudlaugur Jónsson og fortsætter, laksesild kan kun fanges om dagen. Fiskeriet starter typisk kl. otte eller ni om morgenen og der fiskes frem til klokken fem eller seks om aftenen.

Sammen med Inguun er Westmann, Huginn VE, Sighvatur Bjarnason VE og Kap VE alle på samme fiskeplads, sammen med Hoffell SU og Bjarni Ólafsson AK. Fiskeriet foregår 30 til 40 sømil fra land.

Laksesild (Maurolicus muelleri ) eller pearlside på engelsk er almindelig ved Norge og er udbredt i store dele af Atlanten og Stillehavet, lever på store dybder fra overfladen til en dybde på 1.500 m . Dens længde er mellem 5 og 8 cm.
Laksesild finde i alle farvande omkring Island, men har ikke været udnytte før i starten af 2009 hvor de første fartøjer startede på fiskeriet. HB Grandis pelagiske fartøjer fisker nu laksesild indtil loddefiskeriet starter.