Fiskemelsdirektør har fokus rettet mod industrifisken tobis

Fiskemelsdirektør har fokus rettet mod industrifisken tobis

Trods en åbning for industrifiskeriet efter sperling, oktober måned 2012, kunne dette ikke redde resultatet for 2012, fortæller Hanstholm Fiskemelsfabriks direktør Peter Jensen til Nordjyske. dk.
” Men der er grund til optimisme for 2013,” fortsætter fiskemelsfabrikkens direktør, ”vi har allerede nu vished for, at der kan fiskes 167.000 tons sperling i 2013, så her er der grund til optimisme for det fiskeri.”

Resultatet af det ekstraordinære fiskeri efter sperling gav de tre danske fiskemelsfabrikker tilsammen 25.000 tons sperling, hvoraf de ca. 20 procent blev landet i Hanstholm, mens den overvejende del blev landet ved TripleNine i Thyborøn.

”Der er nu klarhed over at der kan fanges havgalt, brisling og sperling til industribrug, men vi har helt klart størst fokus på den absolut vigtigste industrifisk nemlig tobisen, ” fortæller Peter Jensen videre. ”Skrabetogterne der skal give et overblik over tobisbestanden, blev foretaget i november og december måned, så som branche venter vi spændt på resultatet, som bliver offentliggjort til februar. Det vil være helt afgørende for om industrifiskeriet i 2013 kan rettet op på det lidt tamme resultat for 2012.” slutter Peter Jensen.

Kilde: Nordjyske.dk
FiskerForum.com