Fisk kan genkende dit ansigt

Fisk kan genkende dit ansigt

Ny forskning tyder på, at nogle fisk kan lære at genkende ansigter. Gizmodo rapporterer, at archerfisk kan præcisions-spytte, og med en stråle af vand indfange intetanende flyvende insekter, så fisken efterfølgende blot kan samle den ramte og fortumlede insekt op af vandet, til en velfortjent godbid.

I forskningsforsøget, udnyttede man fisken evne til at spytte, ved at vise et bestemt ansigt, som skulle udløse et præcisionsspyt fra fisken, som derefter fik sin belønning i form af godbider, hvis den vel og mærket kunne ramme.

Så næste gang du kommer forbi dit akvarium, skal du måske tænke dig om en ekstra gang, inden du begynder at slå på ruden og forstyre dine akvariefisk. For de kan genkende dig og hvad følgerne af det kan blive, står hen i det uvisse. Men tænk dig om, før du gør noget uoverlagt, bare for en sikkerheds skyld.

Udfra hele 44 forskellige ansigter, kunne fiskene i 81 procent af tilfældene vælge det rigtige, hvilket er konklusionen af den netop udsendte rapport. Fisken behøver ikke neoccortex-ens del af hjernen, for at lære at genkende ansigter, som man umiddelbart skulle mene var en nødvendighed, men manglen på en neoccortex, stopper altså ikke archerfisken i at kunne gøre det samme som mennesker.

Se archerfisken i aktion her på denne youtube video nedenfor.