Fint slæb i tre dage endte desværre med haveri

Fint slæb i tre dage endte desværre med haveri

Svendborg Bugsering / NH Towage A/S har tidligere slæbt rigtige mange fartøjer fra polske værfter til værfter i Danmark og denne gang var heller ingen undtagelse, men et fint slæb i fornuftigt vejr i 3 dage, endte desværre ikke som forventet.

Skroget af det nye norske garnfartøj »Nesejenta« til rederiet August Fjeldskår fra Båly i Norge, ligger nu stik Nord  5 sømil  for Hanstholm havareret og med slæbebåden »Egesund« liggende standby.

Svendborg Bugsering oplyser overfor Nordjyske, at den norske nybygning var på slæb fra værftet i Gdansk i Polen og skulle oprindeligt have været til Hvide Sande, hvor den skulle færdiggøres inden levering.

Det er endnu uvist hvorfor havariet skete, men der har ikke været nogen redningsaktion i forbindelse med kæntringen, så der er udelukkende sket materiel skade.

Svendborg Bugsering – NH Towage A/S, ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen, overfor Nordjyske, da der efterfølgende bliver tale om en forsikringssag mellem NH Towage A/S og ejeren af skibet.

Det norske havarist er ikke til fare for den øvrige skibstrafik, da det stadig er på tov, forklarer Nordjyske til sidst.