Færøerne: Flere pæne fangster af blandet fisk på den Nordatlantiske ø

Færøerne: Flere pæne fangster af blandet fisk på den Nordatlantiske ø

De færøske linefartøjer og trawlere samt partrawlerne har i den sidste uges tid haft flere landinger af forskellige arter som, brosme, torsk, sej og rødfisk.

I den færøske fiskerihavn Miðvágur, har linefartøjet **Skørin** landet 76,1 tons, hvoraf 29,6 tons brosme, som havde en kilopris på 12,42 kr. Lasten blev vurderet til 1.022.511,32 kr., som de har fisket i 20 dage vest for Færøerne, og dette er nok den største last frisk fisk, som er landet i Miðvági, når der er tale om bundfisk, en demersal art. Den mindre trawler **Búgvin** landede 25,3 tons i Klaksvik, hvoraf 16,6 tons var torsk, som havde en kilopris på 18,05 kr. Lasten blev her vurderet til 402.016,96 kr., som de havde fisket i 8 dage nord for Færøerne.

Partrawlerne **Skoraberg** og **Fuglberg** landede 270.000 pund i Klaksvik, overvejende sej. De har haft et godt og fornuftigt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet uf for Færøerne. Trawleren **Steintó** landede 95.000 tons rødfisk til Hvalba, som de har fisket udfor Færøerne. De har også haft et godt fiskeri og også her tog man tilbage til fiskeriet efter landingen.