Finske fiskere vil bekæmpe skarv med skrappere metoder

Finske fiskere vil bekæmpe skarv med skrappere metoder

Vores nordiske fiskekollegaer har rettet blikket imod danske metoder, når det handler om at holde den voksende bestand af skarv nede.

De finske Fiskerne tror nemlig ikke længere på, at fugleskræmsler alene er nok i kampen mod skarven. De anbefaler i stedet jagt og æg-prikning, efter at have set nærmere på danske forskningsresultater:

I den danske forvaltningsplan er fugleskræmsler ikke en godkendt metode, når det gælder kontrol skarvebestanden. Vi bør hellere begynde at benytte os af jagt og æg-prikning, lyder det fra Marina Nyqvist, projektchef i Österbottens Fiskarförbund.

Metode duer ikke

Projektchefen påpeger, at fugleskræmsler på ingen måde hjælper fiskerne. Denne metode er nemlig ikke effektiv, når det handler om at begrænse bestanden: »Fugleskræmsler spreder blot skarven til nye bosteder, og skarverne flytter til lokationer, hvor der er føde nok. Jeg betragter fugleskræmsler som rent tidsfordriv. Danske forskere beskriver det i værste fald at være dyreplageri, fordi fuglene stresses. Specielt de unge fugle,« siger Marina Nyqvist videre.

De finske miljømyndigheder har afvist at tillade jagt på skarven, og det er forkert, mener talskvinden for fiskerne: »Vi har nu en bestand på 25.000 ynglende par, hvilket betyder, at antallet af fugle kan være helt op til 136.000. Vi må handle nu for at få bestanden under kontrol,« siger Marina Nyqvist.