Færøsk lakse-eventyr i milliardklassen

Færøsk lakse-eventyr i milliardklassen

Der er gode penge i at opdrætte laks. Er man i tvivl om dét, så skal man bare kigge på færøske Bakkafrost, som efter en tidobling af kursen har en værdi på godt 12 milliarder kroner.

Størstedelen af formuen ejer direktøren Regin Jacobsen og den nærmeste familie. Til Børsen siger Regin Jacobsen, at til trods for den store værdiøgning, så er Bakkafrost ikke til salg. »Vi vil hellere bygge videre og skabe værdier, samtidig med vi sikrer en færøsk forankring,« siger Regin Jacobsen til Børsen.

Hos Nordea Markets er analytiker Kolbjørn Giskeødegård imponeret. »Regin Jacobsen har drevet og bygget Bakkafrost op på en forbilledlig måde. Det er blot at se på den værdiskabelse, der har været siden børsnoteringen,« siger Kolbjørn Giskeødegård til Børsen.

Bakkafrost blev stiftet i 1968 med marinerede sild og kryddersild som hovedprodukterne, men satsede allerede i slutningen af 70R17;erne på laks. Regin Jacobsen blev økonomichef som 16-årig. Syv år senere overtog han posten som topchef i en krævende periode.

Bakkafrost købte i 2011 Færøernes største producent af fiskemel, Havsbrún. Blandt andet for at kunne producere foder til lakseopdræt med stor fokus på kvalitet.