Færøerne: Flere sild og blåhvilling til fiskerne i 2017

Færøerne: Flere sild og blåhvilling til fiskerne i 2017

Går alt efter planen, så kan færøske fiskere se frem til at kunne fiske langt større mængder af blåhvilling og sild i Nordatlanten i 2017.

Det sker efter at de lande, som samarbejder om de fælles pelagiske fiskebestande i Nordatlanten – Færøerne, Island og Norge – i løbet af efteråret blev enige om at øge kvoterne i samråd med ICES.

Øgede mængder

I rede tal vil færøske fiskere kunne fiske lige under 477.000 tons blåhvilling og 125.600 tons sild i løbet af 2017. De øgede mængder er også en realitet, efter at den færøske fiskeriminister Høgni Hoydal i 2016 – på egen hånd – tildelte færøske fiskere større mængder af de to pelagiske bestande. Fiskerimyndighederne i både Norge og Island har også egenhændigt tildelt deres fiskere større mængder.

»Færøerne har afklarede og veldokumenterede karv på en retfærdig andel af blåhvilling og sild. Det har stor strategisk betydning for den færøske forhandlingsposition i forbindelse med forhandlingerne senere på året, at de årlige færøske kvoter afspejler den biologiske realitet i Nordatlanten,« siger ministeren ifølge fiskeriministeriets hjemmeside.