Færøerne: Industritrawlerne fisker vest for Irland

Færøerne: Industritrawlerne fisker vest for Irland

De færøske industri-fartøjer har, som de øvrige trawlere der fisker blåhvilling, lagt sig i internationalt farvand vest for Irland, hvor der i øjeblikket fanges store mængder af den sortmundede svagt lillafarvede proteinfisk, der er let genkendelig på dens underbid og de tre rygfiner. En attraktiv fisk der overvejende bruges til enten dyrefoder eller fiskemel.

Ved fiskemelsfabrikken Havsbrún i Fuglefjord landede den færøske trawler Høgaberg 2.000 tons blåhvilling, som var fisket i internationalt farvand vest for Irland. Ligeledes landede Finnur Fríði 2.400 ton blåhvilling til samme fabrik i Fuglefjord, blåhvilling fra Vest for Irland. Trawleren Arctic Voyager landede 1.300 tons blåhvilling i sidste uge og trawleren Borgarin landede 2.300 tons blåhvilling, ligeledes til Havsbrún farbikken i Fuglefjord. Alle trawlere er atter tilbage på felterne vest for Irland, for at hente yderligere fangster af den eftertragtede fisk.

Flere industrifartøjer har også landet deres fangster i både Danmark og på Island. Trawleren Christian í Grótinum landede således i sidste uge en last på 2.350 tons blåhvilling, ligeledes landede Jupiter 2.400 tons blåhvilling til TripleNine i Thyborøn, som de også havde fisket i internationalt farvand vest for Irland. De har haft godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter blåhvilling.  Det samme gjorde Gitte Henning 1, efter en landing på 3.300 tons blåhvilling til en fiskemelsfarbrik på Island. Blåhvilling fanget samme sted vest for Irland. Også her melder besætning og skipper om et godt fiskeri og straks efter landingen var de atter på vej til fiskefeltet vest for irland igen.

Skriv et svar