Færøerne: Fryse-lagerne på Færøerne bugner af sild

Færøerne: Fryse-lagerne på Færøerne bugner af sild

De færøske og danske pelagiske trawlere har travlt med sildefiskeriet og dét i sådan en grad, at flere fryselagre nu næsten er fyldt op.

Trawleren Næraberg fra Klaksvík satte i sidste uge kursen mod Holland, hvor de skulle lande fangsten på 3.100 tons sild, da fryselageret i Kollefjord var fyldt helt op. Sildene havde de fanget ud for Færøerne og efter landingen i Holland, er de igen tilbage på fiskeriet efter de Nordatlantiske sild. Trawleren Norðingur landede 800 tons sild, som de havde fisket nord for Færøerne. De har haft et godt fiskeri, og landede fangsten til Faroe Pelagic i Kollefjord, mens der endnu var plads på fryselagret. Efterfølgende tog de tilbage til fiskeriet efter sild. Borgarin landede 1.300 tons sild, ligelede til Faroe Pelagic i Kollefjord, de landede også inden Næraberg skulle have losset. Sildene havde de hentet ud for Færøerne.

 

Høgaberg landede i ugen en last på 1200 tons sild til Pelagos i Fuglefjord. sild som de havde fisket ud for Færøerne.
De har haft godt fiskeri, og så snart de havde landet til tog de tilbage til fiskeriet. Danske Asbjørn fra Hirtshals landede 1000 tons sild, som de har fisket i internationalt farvand. De har haft et godt og fornuftigt fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskerieet. Det samme gjorde danske Isafold, der landede 1.600 tons sild, som de også havde fisket i internationalt farvand. Her var der også tilfredshed med fangsten.

Isafold lander sild

Den tidligere danske trawler Gitte Henning 1 landede 1.400 tons sild til Pelagic i Tvøroyri, som de havde fisket i internationalt farvand. De har haft et godt fiskeri undervejs, og så snart de havde landet tog de også tilbage til fiskeriet. Det samme gjorde trawleren Jupiter, da man i sidste uge landede 1.000 tons sild, som de havde fisket i internationalt farvand. Også her var der tilfredshed med fangsten.