EU opfordres til at kigge kritisk på det hollandske puls-fiskeri

EU opfordres til at kigge kritisk på det hollandske puls-fiskeri

Irske Europa parlamentarikere opfordre nu Europa-Kommissionen til hurtigst muligt kritisk at undersøge de hollandske trawleres puls-fiskeri.

Det er især Irlands MEP i Europa-parlamentet, der samtidig også sidder i EUR17;s Fiskerikomité, der presser på med undersøgelsen. Der er, ifølge det irske MEP, alt for mange ukendte faktorer og ukendte følgevirkninger med brugen af puls-trawling, overfor et følsomt og skrøbeligt bundliv.

Rapporter fra områder, hvor hollænderne de sidste 3 år har puls-fisket, melder flere fiskere tilbage, om massive fald i torskebestanden og andre arter samt massive ødelæggelser af havbunden. Store mængder døde skaldyr og mange andre arter af døde bunddyr, præger bunden i store områder, hvor billede gengiver et pulsfiskeriets virkninger og ødelæggelser.

Der er simpelthen ikke viden nok om dette hollandske elektrificerede fiskeri, som kommissionen kan træffe en endelig og ordentlig beslutning efter. Derfor ligger der også forslag fremme, om helt at genoverveje de nuværende betingelser endnu engang. I en nyligt udgivet ICES-rapport citeres der direkte, at forskellige negative virkninger af elektrisk stimulering af fisk er rapporteret ind. Derfor opfordre det irske MEP, at genoverveje de nuværende betingelser, indtil denne forskning er udført.

Dårlige erfaringer fra andre dele af verden

Da den elektriske fisketeknologi blev benyttet i det Østkinesiske Hav til rejerfiskeriet, førte det til sammenbrud af dette fiskeri i 90R17;erne, med det resultat, at elektrisk fiskeri har været totalt forbudt i Kina siden 2001.

Selvom nogle undersøgelser har haft et andet resultat, og at pulstrawl tilsyneladende her har færre skader end traditionelt trawlfiskeri, har andre undersøgelser påvist, at pulstrawlere kan påvirke livet negativt på havbunden.

Der er i følge det irske MEP medlem af EU Parlamentet, ikke bassis-viden nok om virkningerne og hun mener at der skal yderligere undersøgelser til og i mellemtiden lade tvivlen komme miljøet tilgode og indtil videre indstille puls-fiskeriet.

FiskerForum.dk