En mulig feber-redning af Brexit i ellevte time
Det kan være godt nyt for dansk fiskeri, at den britiske premierminister Boris Johnson nu endeligt byder ind med ændringer til Brexit-aftalen.

En mulig feber-redning af Brexit i ellevte time

Det kan være godt nyt for fiskeriet, at den britiske premierminister Boris Johnson nu endeligt byder ind med ændringer til Brexit-aftalen. I et brev til formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, giver Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, sit bud på, hvorledes en ny Brexit-aftale kunne se ud.

 

Godt 2 måneder inden briterne torsdag den 31. oktober 2019, endeligt forlader det Europæiske samarbejde, kommer den britiske premierminister, Boris Johnson, nu med et bud på hvorledes en Udtrædelses- og Brexit-aftale ifølge briterne bør se ud. Forslaget og buddet er også sendt til EU-Kommissionen og Europa-parlamentet.

 

Backstop er det store problem
Det omstridte Backstop er i den oprindelige EU-aftale, der er indgået med den tidligere premierminister Theresa May, en forsikring mod en grænse mellem Nordirland og Irland, i det tilfælde Storbritannien og EU ikke kan enes om deres fremtidige forhold efter Brexit.

 

Backstoppet er dog særdeles upopulært blandt et flertal af politikerne i Underhuset og har været den direkte årsag til at May´s EU-udtrædelses-aftale tre gange tidligere er blevet nedstemt i det britiske Underhus.

 

Den nye konservative premierminister lægger nu op til, at backstoppet helt bliver fjernet fra May’s og EU’s aftale og han foreslår istedet at Storbritannien underskriver en juridisk bindende aftale om, at den britiske regering ikke vil indføre kontrol på grænsen og opfordre samtidig til fleksible og kreative løsninger omkring dette. EU har tidligere pure afvist at genforhandle udtrædelses-aftalen og backstoppet.

 

Læs hele brevet fra den britiske premierminister Boris Johnseon til EU’ Donald Tusk EU