En dynamisk og alsidig virksomhed i vækst.

En dynamisk og alsidig virksomhed i vækst.

Siden 1932 har der på Hvide Sande Havn eksisteret en smedievirksomhed under navnet Hvide Sande Skibssmedie.
Virksomheden har siden opstarten ved smed, Jens Hansen, gennemgået et par ejerskifte, inden den i dag ejes af Kristen Krogh og Toke Pedersen, og beskæftiger i alt 13 medarbejder.

”Erhvervsfiskeriet har altid været vores kerneområde, men fiskeriets op- og nedture har stillet krav til fleksibiliteten i virksomheden,” siger maskinmester, Toke Pedersen som har taget konsekvensen deraf og sikret, at smediekoncernen ikke længere kun er en lokal virksomhed, men global.

Kontinenter som Sydamerika, Afrika og Asien har vist sig som potentielle markeder for Hvide Sande-virksomheden, hvor særligt behovet for isværker, har vist sig at være tilfældet. ”Vores kundekreds er stor og international, og muligheder for deltagelse i udvikling af U-landene ligger lige for. Vi har nyudviklede kvalitetsprodukter, som kan medvirke til vækst og bedre arbejdsvilkår for de varme lande, hvor efterspørgselen på isværker og hydrauliske spil er stort,” beretter Toke Pedersen efter hjemkomsten fra 14 dages ophold i Ghana og messe i Chile.

Hydraulikspecialister.
På hjemmeområdet ligger koncernen stor vægt på produktion og montering af de hydrauliske komponenter. Hvide Sande Skibssmedie har specialiseret sig på hydraulikområdet og har stået for mange hydraulikproduktioner og -installationer på nybygninger i samarbejdet med Vestværftet. I dag er stort set alle skibe specialbygget med individuelle krav til montering af diverse komponenter, motorer, installationer m.v. Og netop på dette område har virksomhedens knowhow, udvikling og kvalitetsbevidsthed sin gyldighed. ”Vi satser på kvaliteten frem for den billigste pris, og vi vil meget hellere udføre et godt stykke arbejde, der er langtidsholdbar frem for at give det billigste tilbud,” pointerer Toke som mener, at netop det høje kvalitetskrav og pålideligheden giver flest tilfredse og tilbagevendende kunder.

Arbejdsområder på fartøjer:
Virksomhedens vifte for arbejdet ombord på fiskefartøjer er bred, og der udføres alt lige fra installation af motorer, gearkasse, produktion og montering af brændstofsystemer og styresystemer til opsætning af diverse spil, tromler og andet dæksudstyr.
Også på service- og reparationsområdet står håndværkervirksomheden klar til servicering. ”Vi er klar når en motor sætter ud, når strømmen svigter, når en olielækage opdages, når kuglelejerne er slidte og meget, meget mere” siger Toke som glæder sig over at være del af teamet på Nordhavnen.

En sund konkurrence og godt samarbeje
At så mange servicevirksomheder kan bestå på Hvide Sande Havn, er en præstation i sig selv. Som Toke Pedersen ser på det, er virksomhederne sunde for hinanden. ”Vi er selvfølgelig konkurrenter og vil nogle gange have fat i det samme kunder. På denne måde tvinger vi hinanden til at være opdateret og konkurrencedygtige. Men står en virksomhed og mangler arbejdskraft på en deadline, eller ikke kan udføre det ønskede arbejde på en ordre. Ja, så kender vi alle sammen hinanden så godt, at konkurrencen ophører og et samarbejde kan begynde. Det er for mig at se en sund virksomhedskultur, som vi kan være stolte af i Hvide Sande,” afslutter Toke Pedersen.