Stor interesse for dansk netudbyder.

Stor interesse for dansk netudbyder.

Interessen var stor, da 15 franske fiskere og et par erhvervsfolk indtog Frydendahl Fiskenet i Hvide Sande.
Jens Frydendahl stod klar til rundvisning og kunne med stor succes vise koncernens store sortiment af fiskenet og fiskeartikler for interesserede gæster. Rundvisningen gik fra den ene lagerhal til den anden, hvor alt lige fra krabbetejner til overlevelsesdragter blev nøje studeret. De to tolke fra Den Danske Ambassade i Paris havde travlt med at oversætte de franske fiskeres interesserede spørgsmål.

En gennemgang af Frydendahls fiskeriartikler kræver også god tid, idet sortimentet består af alt lige fra fiskenet til næsten al slags fiskeri, flettede-, flyde- og blyliner, reb, flåd- og bøjeudstyr, ruser og beklædning til overlevelse og arbejde.
De franske fiskerer var særligt interesserede i beklædning og fiskenet til pigvar- og krabbefiskeri. Faktisk var interessen så stor, at et tilbud fra Frydendahl i denne uge blev afsendt til en lokal fransk fiskeriforeningsformand og vicepræsident for fiskeriforening i Bretagne-området. Han fandt Frydendahls net til pigvar- og krabbefiskeri yderst interessant. ”Vi glæder os over interessen fra det franske marked, som kan være vanskeligt at åbne op for,” siger produktionschef Frank Nøttrup og fortsætter: ”Vi havde stor fordel i at kunne informere om en anden fransk kunde, som var anerkendt af de besøgende.” Frydendahl Koncernen glæder sig til at se, om tilbudet medfører flere ordrer fra det særprægede land.

Frydendahl er internationaliseret.
En del af den franske delegation kendte allerede til Frydendahl Koncernen inden ankomsten til Hvide Sande, og det regner Frank Nøttrup også for gode vare. ”Dog vores marked allerede er international, glæder det stadig koncernen, at potentielle kunder dukker op fra den anden ende af Europa og allerede kender til Frydendahl som en virksomhed, der står for kvalitetsprodukter og god service,” siger han.

Historisk Baggrund
Frydendahl har leveret fiskenet og fiskeartikler til det danske fiskeri siden 1933, og har derfor kunne følge den store udvikling, der er sket inden for fiskeriet igennem alle disse år. Og virksomheden har taget udviklingsudfordringen op og har løbende ekspanderet, hvortil i dag at stå med produktionsfabrikker i Estland, Polen og Malaysia og en kundekreds, der omfatter lande fra hele verdenen. ”I Malaysia producerer vi ruser og tejner af højeste kvalitet, og i Estland og Polen har vi også tilhørende salgsbutikker, ” siger medejer Jens Frydendahl, som glæder sig over, at virksomhedens hovedkontor er placeret i Hvide Sande midt i den flotte vestjyske natur.