En dramatisk fredag eftermiddag for Hanstholm kutter

En dramatisk fredag eftermiddag for Hanstholm kutter

Trawleren HM 635 Karbak sendte, efter besætningen havde forladt det fortøjret fartøj, sent fredag eftermiddag, pludselig lange røgsøjler til vejrs og kvælende røg væltede ud fra styrehuset.
Det tililende brandvæsen og redningsmandskab havde i første omgang ikke viden om der var besætning om bord, så der blev sendt røgdykkere ind for at lede efter eventuelt tilskadekomne.

Lykkeligvis var alle kommet fra borde og ingen kommet til skade og som Jan Hansen reder af HM 635 Karbak fortæller til FiskerForum, her et par dage efter branden, ”det er kun materiel skade. Men hele styrehuset står nok til en udskiftning, alt er smeltet deroppe. Jeg har Agger værft og Flydedokken til at kigge skaderne igennem sammen med deres underleverandører, så jeg regner med et overslag snarest, med hensyn til omfang og tid.”

Fra værftets side har man haft tid til at syne skaderne og Jan Møller udtaler, ”skaderne er omfattende på hele den elektroniske del og den høje temperatur har også skadet selve styrehus konstruktionen, dog ikke mere end det eksisterende kan repareres, men alt indvendigt i styrehuset skal skiftes. Omfanget af skaderne er forholdsvis store, da der i styrehuset var et åbent vindue, som har givet ilden et aftræk og en skorstens effekt der virkeligt har sat varme på.”

Det var ved 15 tiden fredag eftermiddag i sidste uge, at havnen blev lyst op af blå blink og heftig aktivitet ved kajen, da politi, Falck og røgdykkere havde travlt med at slukke branden nede i skibet. Sidste mand fra borde havde forladt skibet kun en time tidligere, da der af endnu uforklarlige årsager opstod brand ved dækshuset. Derfra havde ilden fri adgang til hele styrhuset, hvor alt indvendigt måtte lide smeltedøden.

Der bliver fra mange på havnen, gættet på omfanget af skaderne, både skaderne fra branden og røgen samt vandskaderne, og om hvor længe det vil vare inden Karbak igen kommer på fiskeri. Men som Jan Hansen siger, ”nu må vi vente at se hvad eksperterne siger, jeg er selv født optimist, så jeg tror ikke der går så lang tid inden vi igen er på fiskeri.”

FiskerForum.com