DYBET er en filmatisering om en islandsk fiskers helt enestående overlevelse

DYBET er en filmatisering om en islandsk fiskers helt enestående overlevelse

En fantastisk beretning og en fascinerende film, om en islandsk fiskers overlevelse i ekstreme seks timer i kun fem grader varmt vand, efter et forlis med trawleren Breki fra Vestmannaøerne.

Ulykken som danner baggrund for filmen, fandt sted i Island tilbage i 1984, hvor fiskerbåden Breki’s trawl hang fast på nogle klippeskær på havbunden, hvorefter skibet hurtigt sank, efter det var mislykkedes de seks besætningsmedlemmer, at løsne spillet til trawlet. Kun filmens hovedperson “Gulli”, hvis rigtige navn er Ólafur Darri Ólafsson og to andre fra besætningen nåede at springe i vandet inden båden forsvandt i det kulsorte og iskolde Alanterhav.

Mens de to andre fiskere langsomt måtte give op for kulden, holdt hovedpersonen Gulli sig i live. Pga. en kraftig overvægt, som gav ham et tykt, isolerende fedtlag, der var i stand til at holde hans krop varm. For en gang skyld var det hans kraftige overvægt, som han i skoleårene var blevet moppet med, der direkte var årsagen til at han overlevede i det iskolde havvand.

Skibsulykker er ikke usædvanligt for de sejlivede og hårdføre islandske fiskere og i de islandske hjem, folder man tit hænderne og ber’ til gud for deres kæres overlevelse på havet og sikre hjemkomst.

DYBET er absolut en biograftur værd og den er flot og imponerende instrueret og iscenesat af Baltasar Kormákur og den spiller i flere biografer landet over for tiden.

Se den officielle trailer her under.