Så kom der skub i havneplanerne for Hanstholm Havn

Så kom der skub i havneplanerne for Hanstholm Havn

Mandag den 14. oktober kl. 9.00 tager Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) første spadestik til en ny servicehal, der skal opføres på Hanstholm Havn. Hallens 1200 m2 er allerede udlejet til fem lokale servicevirksomheder, som skal bruge pladsen til lager og servicefaciliteter i forbindelse med servicering af fiskerflåden.

Der er for alvor kommet skub i havneplanerne i Hanstholm. I sidste uge fik havnen finansministerens ord for, at staten vil støtte havnens udvidelsesplaner ved at konvertere en del af statens nuværende driftsomkostninger til en årlig millionudbetaling, der kan indgå i finansieringen af havnens nye ydermoler. Ugen inden kom nyheden om det nyetablerede værft North Sea Yard, der samler flere af Hanstholms lokale servicevirksomheder i et konsortium, der blandt andet tilbyder energioptimeringer til trawlere. Og på mandag tages så første spadestik til opførelsen af en ny servicehal på havnen.

De nye faciliteter giver virksomhederne mulighed for at effektivisere deres service. De kan have deres værktøj lige ved kajen, og de kan få leveret reservedele, så de er klar til at påbegynde arbejdet, så snart kunden er i havn. Interessen for at leje sig ind i hallen har været rigtig god, så i bagklogskabens lys kunne vi sagtens have bygget større,” siger teknisk chef Peter Nymann fra Hanstholm Havn.

Byggeprojektet er støttet af Fiskeriministeriet og EU gennem EFF-ordningen, og den nye servicehal skal stå færdig den 1. december, hvor fem lejere rykker ind. Blandt de nye lejere er flere virksomheder fra ejerkredsen bag North Sea Yard.

Vi har lejet os ind i den nye hal primært af den årsag, at vi kommer tættere på flydedokken, hvor vi udfører en stor del af vores arbejde. Det giver os mindre spildtid på transport, så vi kan tilbyde en mere effektiv og konkurrencedygtig service. Så enkelt er det,” siger direktør Jesper Pedersen fra Hanstholm Skibssmedie, der er en af de nye lejere.

Naturlig forlængelse af udvidelsesplan
De nye tiltag er helt i tråd med Hanstholm Havns ambition om at blive en af Europas førende erhvervshavne, hvilket den planlagte havneudvidelse til halvanden milliard kroner skal bidrage til.

Thisted byråd behandler i øjeblikket finansieringsplanen for første etape af det ambitiøse udvidelsesprojekt, og Hanstholm Havn forventer at kunne gå i gang med anlægsarbejdet umiddelbart efter, at Byrådet har godkendt finansieringsplan. Den 21. oktober er der således licitation på første etape af det store anlægsprojekt.
Pressen er velkommen mandag den 14. oktober kl. 9.00, hvor Borgmester Lene Kjelgaard Jensen vil tage første spadestik til den nye servicehal. Markeringen foregår på Professor Lundgrens Gade 20, 7730 Hanstholm.

Hanstholm Havn
Den planlagte udvidelse af Hanstholm Havn vil tredoble havnens størrelse og sikre en dybgang på 12,5 meter.
Hanstholm Havn har en sund økonomi og nyder stor lokal opbakning til udvidelsesprojektet.

  • Havneudvidelsens første etape har en samlet budgetramme på 500 millioner kroner og påbegyndes efter planen inden udgangen af 2013.
  • Anden etape forventes påbegyndt i 2017.
  • Udvidelsen vil give det lokale erhvervsliv mulighed for at udnytte vækstpotentialet i Hanstholm Havns attraktive geografiske placering og derved fremtidssikre virksomhedernes forretning.
  • Formålet med udvidelsen er at fremtidssikre havnen, så den kan modtage større fartøjer og imødekomme de mange forskelligartede krav fra potentielle forretningsområder som fiskeri, offshore, transport og grøn energi.