Direktør for DPPO frygter briterne vil lukke døren for dansk fiskeri

Direktør for DPPO frygter briterne vil lukke døren for dansk fiskeri

Den 24. juni 2016 vil for direktøren for Danmarks Pelagiske Producentorganisation, stå som en elendig dag for dansk fiskeri. Den dag meldte briterne sig ud af EU fællesskabet og proklamerede blandt meget andet, at fisk i britisk område skulle forbeholdes britiske fiskere.

I netavisen Altinget.dk bragte Esben Sverdrup-Jensen i fredags et debat-indlæg, med overskriften: »Brexitaftalen er – too big to fail – for dansk fiskeri. I alt dækker Storbritanniens fiskeri-zone cirka en tredjedel af EU’s samlede fiskevand i Nordatlanten. Hvilket betyder at næsten 75 procent af det pelagiske fiskeri efter Sild, makrel og tobis foregår indenfor briternes 200 sømile zone. Hele 40 procent af danske fiskeres fangster hentes i dette område i dag.

Dvs. at fisk for næsten en milliard kroner er i risiko-zonen for at forsvinde, hvis briterne »lukker døren«, for dansk fiskeri, skriver Esben Sverdrup-Jensen videre og siger videre, at adgangen til fisk og fiskepladser syntes særligt udvalgt som slagmark i Brexit-forhandlingerne.

Den pelagiske direktør skriver videre, at førstehåndsomsætning på ca. en milliard kroner er i spil for de danske fiskere. Men der er langt mere på spil for fiskeindustrien på land og de godt og vel 16.000 ansatte fiskerimedarbejdere i industrien, der i dag har sit udkomme i branchen. Fiskesektoren er helt unik i forhold til andre brancher i den samlede økonomi. »Fisk kender nemlig ingen grænser«, skriver Sverdrup-Jensen i sit debatindlæg. »Danske fiskere, fisker der hvor fisken er, og hvor fiskeriet er mest bæredygtigt, både i forhold til økonomi og i forhold til økosystemet,« understreger han videre.

Du kan læse hele Esben Sverdrup-Jensens debatindlæg på Altinget.dk her

Kilde: Altinget.dk FiskerForum.dk