Der opdages stadig nye arter i Norge

Der opdages stadig nye arter i Norge

Det er Det norske Havforskningsinstitut, der på deres hjemmeside skriver, at en helt ny art af tangloppen er fundet udfor Nord-Norge, ved kontinentalsoklen.

Det er en ca. 1 cm lang art af tangloppen, der bedst trives i vandtemperaturer under 0 grader Celsius og på dybder mellem 1000 og 2600 meter.

Navngivet efter forskerens mor

Det videnskabelige navn for gruppen af tangloppen er Amphipoda og den nye art har fået navnet Halirages helgae. Halirages er således arten og helgae er efter Forsker Halldis Ringvolds mor, bare med et lettere omskrevet latinsk form, Helgae (Helga). Det er normalt, at det tilkommer finderen af arten, at navngive denne og gerne efter et familiemedlem, kollega`s eller barn.

Tanglopper er små krebsdyr som findes overalt i verden og som består af mange forskellige arter. Navnet tanglopper har de fået, da de oftest på vores breddegrader findes nær bunden, under sten og i tang. De er havets renovationsarbejdere, som lever af de næringsstoffer som falder til bunden i form af døde dyr og fisk samt ekskrementer fra fisk. De indgår selv i fødekæden og bliver spist af andre krebsdyr og bunddyr samt fisk og fugle.

Læs mere om den nye tangloppe her