Denne gang lykkedes det at få norske »Nesejenta« til Hvide Sande

Denne gang lykkedes det at få norske »Nesejenta« til Hvide Sande

Lørdag eftermiddag kunne slæbebåden »Egesund« fra Svendborg Bugsering atter smide trossen over til den 35 meter lange garnbåd og genoptage bugseringen, der så pludseligt blev afbrudt for et par uger siden.

»Nesejenta« havarerede under bugsering fra Polen

Det var under en næsten 3 dage lang bugsering fra Gdansk i Polen, at den norske båd, af endnu uforklarlige årsager og kun fem sømil fra Hanstholm Havn, havarerede.

Det gav travlhed på Havnen i Hirtshals, hvor mange var i sving med at få »Nesejenta« til igen at få vand under kølen og gøre den klar til endnu en bugsering til endestationen for klargøringen på et af værfterne i Hvide Sande.

Til Thistedposten siger en lettet skibsreder fra Svendborg Bugsering, efter »Nesejenta« endeligt havde forladt Havnen i Hirtshals. »Nu glæder vi os bare til at få »Nesejenta« afleveret. Det at give vore kunder en god service og få opgaverne løst og frem, er det vi gør,« siger skibsreder Niels Henriksen og forklarer at man ikke har ændret noget på slæbeproceduren, de er fuldstændigt de samme som der normalt opereres under, trods uheldet med »Nesejenta«. Et havari som skibsrederen dog ikke ønsker at komme nærmere ind på.

Thistedsposten skriver videre, at nu venter en 20 timers lang bugsering til værftet i Hvide Sande, som i den kommende tid skal i gang med at gøre det halvt færdige skib klar til levering til den norske køber August Fjeldskår fra Båly.