Den politiske magt-akse, DF og S ønsker Fiskeristyrelsen til Nordjylland

Den politiske magt-akse, DF og S ønsker Fiskeristyrelsen til Nordjylland

To folketingspolitikere, valgt i det Nordjyske, Simon Kollerup (A) og Ib Poulsen (DF) er enige om, at en ny fiskeristyrelse bør placeres i, selvfølgelig og måske knapt så overraskende i Nordjylland..

Det er hovedarkitekterne bag »Vækst- og Udviklingspakken for dansk Fiskeri«, der i dag har fremsat følgende forslag til placering af ny Fiskeristyrelse.

Mens Kollerup (A) ikke på nuværende tidspunkt ønsker at pege på en specifik by eller havn, skal placeringen efter Kollerup´s mening, helt klart være i region Nordjylland. Knapt så henholdende og beskeden er Ib Poulsen (DF), der direkte adspurgt af TVMidtVest, ønsker fiskeristyrelsen placeret enten i Nykøbing Mors eller i jubilæums-havnebyen Hanstholm på den jyske Vestkyst.

Fiskeriordførene med Kollerup (A), Poulsen (DF), Steenberg (RV) og Torp (SF) har tidligere mønstret et flertal udenom regeringspartierne med Venstre, konservative og Liberal Alliance. Her har de sammen med Alternativet og Enhedslisten fået deres politik igennem, bogstavligt taget henover hovedet på Regeringen og man skal derfor ikke allerede nu afskrive muligheden for at en kommende fiskeristyrelse kan få sin placering i det Nordjyske.

Forslaget falder belejligt og måske en anelse taktisk, sammen med Statminister Lars Løkke Rasmussen og Fiskeriminister Karen Ellemann´s besøg i Hanstholm. Det sker i forbindelse med fejringen af Hanstholm Havn´s 50 års jubilæum og hvor begge ministre er indbudte talere.

Mon ikke der blandt jubilæums-tilhørende, bliver vendt lidt omkring Fiskeristyrelsen´s eventuelle placering, og måske føler Statsministeren eller Fiskeriministeren sig presset til at kommenterer DF og S´s forslag.

Det bliver spændende at følge Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis ønske om at flytte statslige fiskerijob til det Nordjyske, går i opfyldelse.