Den islandske trawler »Ásbjörn« slutter af med stil

Den islandske trawler »Ásbjörn« slutter af med stil

HB Grandi´s ældste trawler, RE 50 »Ásbjörn«, der blev bygget på Flekkefjord i Norge tilbage i 1978, havde sidste tur for HB Grandi i sidste uge.

Det var skipper Einar Bjarni Einarsson, der havde kommandoen over »Ásbjörn« RE 50, på dennes sidste tur for HB Grandi, inden den skal afleveres til de nye ejere. Skipper fortæller turen gjaldt rødfisk og sej, hvilket da også gik over al forventning, med en fuld last på 120 tons i et fiskeri der kun varede 3 dage. Så her var tilfredsheden helt i top.

Inden »Ásbjörn« kunne lægge fra kaj, måtte noget af stambesætningen, som allerede var flyttet over på HB Grandi´s nyeste trawler RE 91 »Engey« flyttes tilbage igen, så skibet kunne bemandes efter foreskrifterne.

Fiskeriet foregik på samme plads, som sidste år, men skipper fortæller, at der var som om der var flere sej i området, end der var sidste år ved samme tid.

Et lidt vemodigt fiskeri

For selv om »Àsbjörn« er en båd oppe i årene, så fisker den stadigt fint. Skipper havde selv første tur på »Ásbjörn« tilbage i 1989 og selvom besætningen har alle faciliteter om bord i »Engey«, og skibet både er større og et absolut mere topmoderne fartøj end »Ásbjörn«, både hvad angår det tekniske og det elektroniske, så har måden at fange fisken på, ikke ændret sig væsentligt. Det er derfor lidt vemodigt at dette kapitel nu slutter, men trods dette, så glæder skipperen og ikke mindst besætningen sig alligevel over at komme over i et funklende nyt skib og tilegne sig den viden, der skal til for at betjene og fiske fra et så topmoderne og godt udrustet fartøj som RE 91 »Engey«.