Danskbygget trawler vender hjem fra Irland

Danskbygget trawler vender hjem fra Irland

Det er fiskefamilien Brdr. langer fra Thyborøn der har solgt deres industritrawler L 920 »Tina Jeanette« til svenske fiskere med et tysk rederi i Cuxhaven og i stedet investerede i en danskbygget irsk industritrawler.

Langer familiens fartøj, »Tina Jeanette« havde ellers lige gennemgået en større renovering ved 3XJ (Thyborøn Skibs- og Motor) og Marineshaft samt Karstensens i Skagen, så skibet optrådte i fineste form og nærmest som spritnyt ved handlen. Det var ovenikøbet allerede rigget til industrifiskeriet efter tobis, brisling, sperling samt sild, som også er de arter som de nye ejere ønsker at fiske fra skibet.

I stedet har brøderene Jens Peter og Danny Langer sammen med Jan Torp Nielsen købt SO 734 »Aine«, der i sin tid blev bygget på Karstensens Skibsværft, (nybygning nummer 389) tilbage i 2003. Skibet har siden været hjemmehørende i Irlands største fiskerihavn Killybegs, beliggende på sydkysten, hvor den har fisket i 13 år i farvandet ud for Irland.

Skibet, der er 48,60 meter langt og 11,20 meter bredt, er i fin stand. Men som Jens Peter Langer siger til FiskerForum, »så er der en logistikmæssig opgave i at få tingene sat op på en måde, da båden istedet for 11 besætningsmedlemmer ombord, fremover kun skal betjenes af 4 danske fiskere. Det er ikke noget problem, det kræver bare lidt ændringer ombord, kommer det smilende fra den nye ejer at det tidligere irske fartøj SO 734 »Aine«.

På spørgsmålet fra FiskerForum om industrifiskeriet og englændernes Brexit, kom svaret med det samme,»hvis vi skal følge alle ulykker, og reagere på dem, skulle vi vist finde et andet erhverv. Jeg har én gang i mit tredive år liv som fisker, ladet mig styre af pessimismen, det gør jeg bare ikke igen. Så jeg er fortrøstningsfuld på fiskeriets vegne og ser frem til nogle rigtige gode år med et godt industrifiskeri. Men jeg vil dog tilføje, at vores fiskeriminister og EU skal selvfølgelig sørge for en hurtig og samlet aftale med briterne, så vi ved hvor vi står. Samtidig skal vi sikre os imod, at andre dele af EU ikke »sælger ud af fiskene«, fordi man lige i en snæver vending, syntes at andet er vigtigere end fiskene og fiskerne. Der skal EU stå fast og samlet, så dette kan undgås,« pointerede Jens Peter Langer.

I de kommende måneder skal skibet indflages til dansk skibsregister og synes samt have foretaget nogle småjusteringer, så det i starten af april måned kan stævne ud efter tobis og sidenhen brisling samt sild, når sæsonen byder sig til.

Tillykke med salget og købet til alle parter, som havde Atlantic Shipping med på sidelinjen hele vejen, hvor den komplekse handlen krydsede landegrænserne mellem Tyskland og Irland samt Sverige og Danmark

FiskerForum.dk