Cosmos Trawl på DanFish

Cosmos Trawl på DanFish

Mød Cosmos Trawl på stand D871 hvor du blandt andet kan se den nyeste udvikling indenfor Warps.
Wraps Data er et letvægts sonde-kabel fremstillet af warps. Fordelene ved dette kabel er at det ikke synker og skræmmer fiskene væk ved fiskeri tæt på overfladen, og det giver samtidig et bedre signal ved fiskeri på dybt vand.

Der vil også være prøver på Warps som er begyndt at gøre sit indtog i Dansk fiskeri, især i Hvide Sande hvor der nu er solgt 4 sæt. Det ser ud til at vi kan sige at holdbarheden er mindst 5 år ud fra de erfaringer vi har nu, da det ældste sæt i Danmark er brugt i ca. 2½ år og stadig ser ud som nyt. Der er kommet en forbedring på tovet, som gør at sandet ikke kan trække ind under kappen, dette skulle også sikre holdbarheden og øge levetiden.

Man er i øjeblikket ved at installere en ny maskine på fabrikken i Lithauen. I løbet af 2012 vil man, kunne fremstille Warps reb med en diameter på 200mm og en brudstyrke på 2500 tons.

Vi arbejder også med en ny type rist, som vil blive afprøvet i løbet af 2011. Fordelene ved denne type rist er en bedre gennemstrømning, som ud fra beregningerne vil blive ca. 11% større ved 22mm.

Vores Helix Tobistrawl har også vist gode fangst egenskaber ved brislinge fiskeriet i den sydlige del af Nordsøen, og alle er enige om, at den er betydelig nemmere at arbejde med, da den ikke hægter på tromlen når de sætter trawlet ud.