Corona-Virus kan bremse eksporten af fisk fuldstændigt
Eksportøerne er meget udfordret ift. til efterspørgslen og afsætningen ude i Europa.

Corona-Virus kan bremse eksporten af fisk fuldstændigt

Det er Hanstholm fiskeauktion I/S, Danmarks største fiskeauktion, der med den lidt utraditionelle måde, i en meddelelse på hjemmesiden, skrevet med rødt for at mane alvoren yderligere frem, skriver følgende advarende ord til fiskerne.

Fiskere – I skal tage situationen alvorligt, for afsætningen kan gå helt i stå. Ingen ved hvad der sker fra nu og til mandag. Situationen på de Europæiske markeder er nærmest uforudsigelige og deres købeevne er reduceret til et absolut minimum. 

Jesper Kongsted fra den nordjyske Auktion i Hanstholm skriver videre, at man må indstille sig på, jævnligt at skulle følge hjemmesiden ift. hvad der er tilmeldt af mængder og både.

Kollegialt sammenhold
Samtidig opfordre Jesper kongsted til, at man indbyrdes taler sammen og aftaler hvem der skal sejle ind og lande deres fisk.

En situation med 150/200/250 tons landet, vil resultere i et total kollaps i markedet, og det er der ingen af os der ønsker.

Eksportøerne er meget udfordret ift. til efterspørgslen og afsætningen ude i Europa. Vi har idag set de første alvorlige tegn på hvordan tingene er lige pt. og det kan ikke afvises at situationen bliver yderligere forværret.

Derfor Kære Fiskere – tal sammen prøv at planlæg indbyrdes i forhold hvem der sejler ind.