Corona lukker fiske-fabrik på Bornholm

Corona lukker fiske-fabrik på Bornholm

Det er den bornholmske fiskekoncern A. A/S der nu pga. en Corona-smittet atter må lukke produktionen ned på Bornholm, skriver Bornholms Tidende.

Midt på ugen valgte den store fiskefabrik, der blandt andet leverer fiskeprodukter til McDonald’s i hele Europa, at lukke ned for produktionen i Hasle på Bornholm, efter at en ansat blev konstateret smittet med Covid-19.

Samtlige 35 ansatte er nu sendt til en Corona-test, der ad to omgange skal vise negativt resultat, før medarbejderne igen kan melde sig på arbejdet.

Til avisen siger direktør Klaus Beyer Nielsen fra Espersen, »Vores medarbejderes sikkerhed er virksomhedens vigtigste prioritet, og fabrikken blev lukket onsdag aften efter endt produktion. Vi forventer, at der åbnes for produktion igen på mandag den 14. september.«

Hjemsendelsen af de ansatte fiskerimedarbejdere kommer nøjagtigt seks måneder efter, at koncernen i marts måned også sendte alle medarbejdere hjem. Dengang var årsagen til nedlukningen manglende afsætning til det europæiske marked. Caféer og restauranter i hele Europa havde nærmest over natten indstillet bestillingerne dengang.

Oveni Corona-smitten på fabrikken i Hasle, har flere landes regeringer besluttet, at restauranter skal holde lukket, og det rammer nu igen produktionen i Hasle. Som en direkte konsekvens af lukninger af McDonalds restauranter i mange af de ramte lande, Italien, Frankrig og nu senest i Spanien, falder efterspørgslen efter Filet-O-Fish fiskeburgeren nu til et meget lavt niveau, og dette er også én af årsagerne til nedlukningen.

Den bornholmske Espersen-fabrik i Hasle, producerer udelukkende til fastfoodkæden McDonald’s og disse fiskeprodukter sælges i hele Europa.

Skriv et svar