BREXIT: Åbningen af det britiske parlament i dag bliver dramatisk

BREXIT: Åbningen af det britiske parlament i dag bliver dramatisk

Der er alt for megen polemik omkring Storbritanniens farvel til EU, derfor har premierminister Boris Johnson nu over weekenden valgt at sætte en stopper for det, ved at suspendere det britiske parlament. Det har givet genlyd blandt PM’erne.

Suspenderingen skal efter planen vare fra 9. september til 14. oktober, hvilket bekræftes af Boris Johnson i et brev til medlemmerne af det britiske parlament. Det vil betyde, at parlamentsmedlemmerne kun får ganske få dage til at påvirke eller afværge et ‘no deal-Brexit’, som er sat til at ske den 31. oktober.

Boris Johnson har været en stærk fortaler for Brexit, og han har gentagne gange fastholdt, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober – med eller uden en aftale. I sit brev til parlamentsmedlemmerne peger Boris Johnson på, at parlamentet har siddet i over 340 dage, hvilket er langt over normalen.

Med åbningen af det britiske parlament i dag tirsdag, vil flere parlamentsmedlemmer gå hårdt imod Johnson’s planer om at forlade det europæiske samarbejde, uden en aftale. Blandt andet har Hilary Benn, parlamentsmedlem for Labour, offentliggjort et lovforslag, som modstandere af Brexit uden aftale står bag. Det kræver at Boris Johnson – hvis forslaget vedtages – skal acceptere og dermed udskyde Brexit til den 31. januar 2020 istedet, såfremt EU går med til det. Men det nægter Boris Johnson pure og han har endog truet med valg.

Læs mere på FiskerForum.dk omkring Brexit 

Valgtrommerne lyder
Flere britiske aviser og medier har på den baggrund, da også allerede sat kryds ved mandag den 14. oktober 2019, som en mulig britisk valgdato, når og hvis premierministeren af oppositionen tvinges til at udskrive det. Men indtil videre fremfører premierministeren, at chancen for en Brexit-aftale med EU vokser. Men han siger dog også samtidig, at han ikke vil bede EU om udskydelse af Brexit og han nægter nu også sin egen mulighed for at udskrive ny-valg til Parlamentet.

Spændende bliver det at følge åbningen af det britiske parlament i dag. En åbning som kan blive yderst dramatisk samt helt og aldeles uforudsigeligt.