Bornholmsk fiskers mystiske forsvinden

Bornholmsk fiskers mystiske forsvinden

Det er stadig et mysterium, hvad der er blevet af den 67-årige bornholmske fisker Tom Pedersen, der siden torsdags i sidste uge, har været forsvundet sporløst under en sejlads fra København til Bornholm.

På andendagen, havde svenske fiskere fortalt til myndighederne, at de i torsdags havde set den forsvundne kutter fra Hasle, ved Falsterbokanalen i Sverige. Dette falder ganske godt i spænd med hvad fiskere med mindre fartøjer plejer at gøre, nemlig at tage indenom med kanalen, for at undgå det åbne hav, hvor Øresund munder ud i det noget større Østersøen.

Resultatløs eftersøgning

Efter mandagens resultatløse eftersøgning, fortsatte redningsfartøjer fra Danmark, Sverige og Tyskland eftersøgningen efter den syv meter lange orange kutter med hvidt styrhus og orange tag. Ligeledes blev der til eftersøgningen, koblet et miljøovervågningsfly på, så selv om eftersøgningen ikke er på sit allerhøjeste, da Der på nuværende ikke forligger noget der tilkendegiver, at den bornholmske fisker skulle være i akut nød, så søges der dog intensivt efter ham.

Tom Pedersen, der er fisker fra Hasle på Bornholm, havde været i København, for at få ny hovedmotor sat i og efterfølgende havde han overfor en veninde, forklaret at han ville sejle båden hjem til Bornholm selv samme dag.

Sidste nyt den 26. august

Marinestaben i Aarhus oplyser, at man har stoppet den systematiske eftersøgning af kutteren med den 67-årige Tom Pedersen fra Bornholm. Der holdes dog stadigt øje med skibe og fartøjer på den rute, som den forsvundne kutter muligvis har taget.