Bork Havn fejrer 100 års jubilæum med baljeræs og tovtrækning

Bork Havn fejrer 100 års jubilæum med baljeræs og tovtrækning

Den lille fjordhavn med den imponerende fortid, som både Vikingehavn og vestkysthavn, fejrer den 24. august, hundrede året for havnens officielle åbning og status som fiskerihavn.
Fiskerihavnen Bork Havn i bunden af Ringkøbing fjord, fik dengang i 1913, med den uhyre sum af 1000 kroner, pumpet en sejrende, så tilgængeligheden til havnen var sikret. Havnen havde ellers indtil for 300 år siden ligget i en havbugt, med direkte forbindelse til Nordsøen. Men har således i de sidste mange hundrede år, ligget trygt og sikkert bag den skærmende lange Holmsland klit tange.

Borgmester Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune forestår den officielle tale og lykønskning med jubilæet, som indledning til en hel masse jubilæumsaktiviteter på og ved havneområdet i løbet af lørdagen. Der bliver gratis kajaktimer og gratis sejlture med Bork Bådelaug, salg af friske fisk fra de lokale kuttere og joller, samt en udstilling om havnens historie.

Medlemmer af Fiskeriforeningen og Bork Bådelaug trækker tov over havnen, og Marine hjemmeværnet vil efterfølgende fiske taberholdet op af havnen. Bork Havn Efterskole bidrager med slidskeræs og kapsejlads, hvor man udfordres i hjemmebyggede både, der skal tilbagelægge 50 meter i havnen og efterfølgende ringe med en klokke, for at have gennemført. Båden med hurtigste tid og den båd der vinder tilskuernes hjerte, får tildelt præmier.

Bork Fiskeriforening fejrer sammen med havnen, deres 80 års jubilæum, med en fiskeauktion og en større fest om aftenen.

Sæt kryds i kalenderen og mød op til en festlig dag sidst i august.

FiskerForum.com