Bakkafrost måtte noterer lavere priser i første kvartal

Den store færøske producent Bakkafrost, der er den førende færøske producent af højkvalitets-laks, nåede i årets første tre måneder ikke samme høje niveau, som koncernen kunne noterer sig sidste år. Reducerede priser og en ubalance i markedet er blandt hovedårsagerne.

 

I sit nyhedsbrev skriver Bakkafrost-koncernen, at driftsresultat for første kvartal blev på 267,7 mio. Kroner og den fiskede mængde landede på 13,7 tusind tons slagtet vægt.

 

Lakseprisprisen steg i kvartalet sammenlignet med fjerde kvartal 2018 og første kvartal 2018. De opnåede priser i kvartalet var imidlertid lavere end i første kvartal 2018 og havde således en negativ indvirkning på det operationelle EBIT (Earnings before interest and taxation)

 

Den færøske lakseproducent er ikke kommet så godt fra start som sidste år, hvor priserne på laks var med til at løfte resultatet for første kvartal.

 

Trods en højere slagtevolumen 13.700 tons svarende til en stigning på 12 procent i forhold til sidste år, lander resultatet enslydende for perioden. På grund af en nu svigtende laksepris i forhold til starten af 2018, og det faktum at Bakkafrost ikke har haft samme salg af fiskemel, fiskeolie og fiskefoder, tilsvarende sidste år, har bundlinjen haft problemer med at følge med op.

 

Ledelsen er imidlertid tilfredse med den bedre markedsudvikling og mere aktivitet i forædlingssegmentet, udtaler koncerntopchef Regin Jacobsen i en kommentar til første kvartal, selvom Divisionen FOF (fiskemel, fiskeolie og fiskefoder) måtte se omsætningen falde med 6 pct. og driftsresultat følgende faldt med 23 pct. til 62,5 mio. kroner.

 

Sammenligner man med første kvartal 2018, er det samlede laksemarked ifølge analysehuset Kontale vokset med 5 pct., og for hele året er det forventningen, at produktionen kommer til at ligge på mellem 5 til 7 procent over sidste års niveau.