Algegift fundet i østers og muslinger ved vadehavet

Algegift fundet i østers og muslinger ved vadehavet

Fødevarestyrelsen fraråder, at man i den kommende tid samler muslinger eller østers i Vadehavet og langs vestkysten op til Ringkøbing fjord.

Der er fundet algegift i muslinger indsamlet ca. 25 km vest for Blåvands Huk. Derfor fraråder Fødevarestyrelsen, at man i den kommende tid samler muslinger eller østers i Vadehavet og langs vestkysten op til Ringkøbing fjord.

Algegiften, der er fundet i muslingerne, kaldes diarréfremkaldende skaldyrsforgiftning (DSP). Spiser man muslinger eller østers, der indeholder algegiften, kan det give både diarré og opkast.

Selvom de giftige muslinger er indsamlet langt fra kysten, er det dog ikke til at sige, hvor udbredt algegiften er. Derfor frarådes det, at man samler muslinger eller østers i Vadehavet den kommende tid.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside findes en række gode råd til private, som samler muslinger og østers. Her kan man også følge med i, hvor og hvornår det er sikkert at samle muslinger og østers.

Alle muslinger og østers, der sælges i Danmark, bliver testet for algegift. Det er derfor forsat sikkert at købe muslinger og østers i butikkerne.